Ammattilaisemme

Henkilökunta

Katarina Pirtonen, eläinlääkäri DVM

Olen valmistunut Tartosta, Viron maatalousyliopistosta vuonna 2017.

Aiemmin olen toiminut kunnaneläinlääkärin viransijaisena Lieksan, Nurmeksen ja Juuan alueella sekä Keski-Suomessa ja Savossa.

Lisäksi olen työskennellyt pieneläinklinikalla Oulussa ja viimeisen vuoden ajan yksityisenä ammatinharjoittajana Lieksan Eläinlääkäriasemalla. Olen kotoisin Lieksasta ja opiskelujen sekä sijaisuuksien jälkeen palannut kotiseudulle takaisin.

Ammatillisina kiinnostuksen kohteina kirurgia ja hammashoidot, joihin pyrin jatkokouluttautumaan mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa.

Jatkokoulutuksia:

Koiran ja kissan hammashoito, Käytännön perusteet, 2019 (Fennovet Oy)

Kielitaito: suomi, englanti, viro

Sari Koistinen, eläintenhoitaja, eläintenkouluttaja

Olen suorittanut oppisopimuksella klinikkaeläintenhoitajaopinnot vuosina 2011-2013, siitä asti olen jatkanut työskentelyä eläintenhoitajana.

Keväällä 2020 suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon, eläinlajeina koira ja kissa. Erityisesti lähellä sydäntäni on näiden ammattien yhdistäminen niin, että eläimen käsittely- ja hoitotoimenpiteet tehdään eläinlähtöisesti ja mahdollisimman vähän stressiä aiheuttaen, niin kotona kuin klinikallakin.

Eläimet ovat olleet aina isossa roolissa elämässäni, tein pitkään vapaaehtoistyötä eläinsuojelun parissa ja pyöritin 10 vuoden ajan löytöeläinhoitolaa Lieksassa.

Harrastuksetkin painottuvat pitkälti koirien kanssa harrastamiseen.